Asistența virtuală pe boxe: Cortana intră pe Harman Kardon Invoke

de: Alexandru Puiu
09 05. 2017

Amazon a dat startul boxelor inteligente dotate cu un asistent virtual. Harman Kardon Invoke duce respectiva clasă de produse la un cu totul alt nivel.

Ieri detaliam un viitor produs ipotetic de la Amazon, o boxă Echo dotată cu Alexa ce includea un touchscreen și abilități de video conferință. Astăzi aflăm detalii despre prima boxă inteligentă a celor de la Harman Kardon. Aceasta este realizată în colaborare cu Microsoft și, pe lângă un sunet de foarte bună calitate, include asistentul virtual Cortana. Practic, este o soluție dedicată celor care cochetează mai mult cu ecosistemul gigantului din Redmond, decât cu Amazon.

Harman Kardon Invoke nu are vreun ecran, dar include un set foarte stufos de funcții ce pot fi apelate prin comenzi vocale. Similară vizual cu Amazon Echo, aceasta este o boxă premium conică realizată din aluminiu. La interior, ascunde nu mai puțin de 7 microfoane funcționale și un inel luminos la bază menită să evidențieze ce face într-un moment sau altul.

Marele avantaj al acestui gadget comparativ cu Echo constă în performanța audio. Deși nu-i putem da o notă pe calitate audio până când nu o ascultăm, aceasta incorporează touși trei twettere pentru înalte și trei woofere pentru joase, în contextul în care Amazon Echo se mândrește cu doar un singur twetter și un woofer.

Trecând peste toate funcțiile din Cortana pe care le puteți experimenta în Windows 10 sau pe terminalele cu Windows 10 Mobile, noua boxă Harman Kardon va fi capabilă să interacționeze cu toate echipamentele smart pe care le aveți conectate în casă. Amatorii de Skype se vor bucura să afle că pot primi și recepționa apeluri audio direct prin intermediul boxei, fără să mai pună mâna pe un smartphone sau o tabletă. Nici măcar nu contează dacă vreți să inițiați un apel cu un alt utilizator de Skype, vreți să sunați pe fix sau mobil prin intermediul serviciului Microsoft.

Singura problemă legată de Harman Kardon Invoke este că va fi disponibilă doar în toamnă, iar prețul de achiziție este momentan necunoscut.